Hoe PBT gebruiken ?

PBT is een online vragenlijst en kan worden afgelegd op verschillende schermen (i.e., PC, laptop, tablet, smartphone).

De vragenlijst kan op twee manieren gebruikt worden :

  • ofwel, tijdens de individuele sessie met de patiënt (“face to face”). De coach, psycholoog of psychotherapeut overlopen de vragen, samen met het individu tijdens één van de begeleidingssessies;
  • ofwel, op afstand. De coach, psycholoog of psychotherapeut verstuurt de vragenlijst op voorhand naar de patiënt per mail. Op die manier krijgt de coach, psychotherapeut een zicht op de toestand van het individu voor de aanvang van de sessies zodat de begeleiding onmiddellijk efficiënt en gericht kan worden aangevat.

Eens de vragenlijst werd ingevuld, wordt er automatisch een rapport gegenereerd die een overzicht geeft van de resultaten van de test evenals worden enkele aanbevelingen mee opgenomen. Het rapport wordt automatisch gedownload en kan worden afgeprint. Het rapport werd ontwikkeld met de bedoeling dat het leesbaar en handig moet zijn voor zowel het individu als de expert en kan daarom, desgewenst, op het einde van de sessie worden gedeeld. De resultaten en het rapport zijn te allen tijde consulteerbaar voor de coach, psycholoog of psychotherapeut.

de vragenlijst in te vullen op computer, telefoon en tablet