Een individuele begeleiding die leidt tot een vermindering van het effectieve aantal burn-out gevallen en een efficiënte en toegankelijke dienst

Onze gecertificeerde coaches

Werking
PBT maakt het mogelijk om de risicopersonen in een organisatie vroegtijdig te identificeren dankzij een dynamische en vertrouwelijke vragenlijst. Wanneer een individu zich in een hoge risicozone bevindt, kan hij contact opnemen met ons netwerk van experts.

Zij begeleiden het individu verder en verminderen stelselmatig het risico via individuele sessies speciaal gericht op burn-out preventie. De resultaten van de vragenlijst, die worden meegedeeld via de individuele rapportering, dienen als basis voor de analyse van de risicofactoren. Dankzij de individuele begeleiding wordt het individu weerbaar en bewust van mogelijke verbeteringen en oplossingen.

Het voordeel van die benadering is fundamenteel: het individu wordt preventief geholpen, i.e., voor de burn-out zich volledig manifesteert, terwijl hij aan de slag blijft binnen de onderneming en contact houdt met zijn professionele omgeving.

De experts
Wie zijn die experts die, middels de individuele begeleiding, dergelijke cruciale rol spelen in het kader van burn-out preventie? Ons netwerk is samengesteld uit specialisten die beantwoorden aan hoge selectiecriteria:

  • opleiding
  • ervaring
  • oriëntering naar de burn-outpreventie
  • verplichte PBT®-certificatie
  • Het netwerk bestaat uit individuen maar ook uit bedrijven die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van personen.

Elke expert die deel uitmaakt van het netwerk moet met succes de PBT-opleiding hebben gevolgd en een ‘PBT® certified partner’ zijn.

Geografische dekking
Ons netwerk is thans operationeel in de belangrijkste steden van België en Luxemburg. De nabijheid en de kwaliteit van de locaties waar de individuele sessies plaatsvinden, zijn essentieel om de personen in moeilijkheden reeds bij het eerste contact met een van onze experts op hun gemak te stellen. De sessies verlopen in het Nederlands, het Frans en het Engels.